Wassmelter

De zonnewassmelter is al naar zijn overwinteringslocatie en ik heb nog een ganse broedbak vol ramen die moeten worden gesmolten. Ze in een ketel heet water stoppen heb ik even geen zin in. Maar een ganse broedbak smelten met de stoomreiniger, dat zou pas leuk zijn. Een broedbak vol ramen, een afgesloten dekplaat, of voederplank, en een stoomaggregaat heb ik al. Het enige dat ik nog mis is een bodem. Even gezocht in het werkhuis bij mijn vader en ja hoor: een echte grot van Alladin: een plank, een houtcombiné en een stuk plaatijzer. Hiermee heb ik een bodem gemaakt. Door hier simpelweg een honingbak of broedbak op te zetten kunnen alle ramen tegelijk worden gesmolten. De stoom dien ik toe via het voergat van de voederplank. Morgen ga ik dit proberen en enkele foto’s maken. stoomwassmelterstoomwassmelterstoomwassmelterstoomwassmelterstoomwassmelter