Bijenstal

De bijenstal in Gerhagen heb ik wat aangepast. Met oude schoolbanken heb ik een afzetplaats gemaakt voor de kasten. De banken zijn waterpas naast elkaar in betonnen voetjes gezet. Om dit te kunnen doen, heb ik wel de kasten even moeten verplaaatsen. Ik heb ze een meter naar voor geplaatst om de banken te kunnen zetten. Een week op voorhand had ik echter op een meter voor de kast een paal gezet met een plastic emmer er bovenop. Na deze week zou dit opvallend object in hun vliegroute als baken moeten dienen. Bij het verplaatsen van de kasten, heb ik ook deze bakens een meter naar voor verschoven. En het heeft wellicht gewerkt. Zelfs luttele minuten na het verplaatsen van de kasten, kon ik in de hal werken zonder door de bijen te worden verstoord. Ze vlogen perfect op de vliegplank, hoewel die een meter naar voor was gezet. Later ga ik nu nog het gras voor de kasten vervangen door een dikke laag schors. Het ziet er dan wat netter uit.

bijenstalDSC_0486 (Custom).jpgDSC_0494 (Custom).jpgDSC_0500 (Custom).jpg

 

 

 

 

Ik heb nu alle kasten gewogen en kan verder afwachten. Als de kasten lichter worden, krijgen ze wat voer en anders wacht ik nog 14 dagen.

unster, kempische bijenkastvoedersiroop, apigold

 

 

 

 

Zodra het “s avonds wat koeler is geworden, haal ik de volken op verplaatsing ook terug naar deze stal. Wellicht zaterdag of zondagavond.

De eerste emmer crémehoning is klaar om te worden ingepot. Dat is een werkje voor morgenvroeg. Om de 4 à 5 dagen, kan ik met mijn entmethode op deze manier een emmer honing inpotten.