Wintervoeding

De wintervoeding voor de bijen is nu ook aangekocht. Net zoals vorig jaar heb ik meegedaan met de groepsaankoop van ApiGold. Deze voedersiroop van tarwe is me vorig jaar uitstekend bevallen. Dit jaar heb ik 300kg aangekocht. Ook de jonge volkjes tijdens de zomer worden hiermee gevoederd. De siroop werd aangeleverd met een speciale tankwagen, enig in Europa. Iedereen liet zijn zelf meegebrachte vaatjes vullen en rekende dadelijk af. Zelfs het aankoopfactuur werd automatisch afgeprint. Fantastisch initiatief van Hubert Seevens! Hopelijk halen we volgend jaar een totaal van 8000kg en zakt de prijs nog zo’n 7 cent per kg.

ApiGold, tankwagen

ApiGold, afvullen vaatjes

ApiGold, voorraad

De voorraad thuis. Ik heb 10 vaatjes gevuld met elk 30kg voedersiroop. Bij thuiskomst heb ik de vaatjes dadelijk geopend tot de siroop voldoende was afgekoeld. Ze zijn nu hermetisch gesloten en officieel houdbaar tot het najaar 2014. Maar volgend jaaar koop ik gewoon weer een nieuwe voorraad.

De paardekastanjebloesem staat open. Het gaat echt snel nu.

paardekastanje, bloesem