More than honey

Gisteren de film ‘More Than Honey’ van Markus Imhoof gaan zien in Euroscoop te Genk. Echt wel de moeite. Zonder te belerend te willen overkomen, is hier een interessante film gemaakt over de problemen van de moderne imkerij. Na de film was er nog een vragenronde ingelast voor de geïnteresseerden. Er werd door de Limburgse Imkersvereniging dan ook duidelijk gemaakt dat het in België slechts handelt over hobbyimkers met gemiddeld tussen de 5 en de 10 volken. En ook dat het in Europa niet is toegestaan om antibiotica toe te voegen aan de bijenvoeding zoals in het Amerikaanse voorbeeld. Opmerkelijk vond ik dat de film toch hoopvol afsloot. Een amerikaan die zijn heil zocht in de selectie van de zogenaamde killerbees en enkele australiërs die zoeken naar genetisch gezondere bijen op hun eilandje van Noë.