Moestuin

In de moestuin gaat het nu ook hard. Vandaag andijvie, bloemkool en savooien geplant. Ik heb gemerkt dat het phaceliazaad al opkomt. De wilgen zijn ondertussen al bijna uitgebloeid. Althans de mannelijke exemplaren. De vrouwelijke die nectar leveren zijn hier wat later. Het perceel begint geel te verkleuren van het speenkruid en de paardenbloemen.

serre,moestuin,kruidentuin

serre,moestuin,kruidentuin

In de serre is de eerste kropsla bijna klaar om te worden gegeten. Vandaag heb ik een nieuwe tomatenplant gezet en een zoete paprika. De artisjokken zijn ook klaar om in volle grond te zetten. maar ik zal hiermee toch wachten tot volgende week, na de voorspelde koudeperiode, om ze naar de moestuin te brengen.

serre,moestuin,kruidentuin

serre,moestuin,kruidentuin

Op het terras is de kruidentuin nu opgeruimd en enkele nieuwe planten gezet. De overblijvende saliestruiken en tijmstruikjes hebben een te trage start dit voorjaar en ik heb nieuwe bijgekocht. Dragon en kerrie was ik ook kwijtgespeeld. Maar nu is alles weer frisgroen en kunnen we weldra weer beginnen gebruiken in de keuken. Gedaan met de aankoop van voorgekweekte kruiden uit het warenhuis.

serre,moestuin,kruidentuin

serre,moestuin,kruidentuin

Voor mijn verzameling heb ik op de duitse eBay onlangs een schroevenmannetje besteld. Een imker in volle actie.

serre,moestuin,kruidentuin