11 april

Ondertussen heeft de natuur al wat water gehad en zie ik meer en meer wilgen geel verkleuren.

wilgenbloei, boswilg

Ik heb ondertussen nog 6 volken van een honingzolder voorzien. We zitten nu aan negen. Ook de eerste pruimelaars staan reeds in bloei. Het kan nu snel gaan. De narcissen en het groot hoefblad zijn er nu ook.

narcissen

groot hoefblad

De rij bessenstruiken is klaar voor het seizoen. Met een kleine electrische tuinfrees van Hubo, heb ik de grasmat rond de struikjes verwijderd. Ook de boomspiegels heb ik zo vrij gemaakt. Voor de electriciteitsvoorziening gebruik ik een stroomgenerator van Gamma. Dit zijn geen zware professionele toestellen maar voor incidenteeel gebruik en met 36 maanden garantie zijn dit volgens mij toch beste kopen. Ook het moestuintje heb ik hiermee gefreesd. Hier zit de bodem echt nog vol hakselhout van de populieren. Er al wat gezaaid en gisteren heb ik wat peultjes en koolrabi uitgeplant. Laat de zon nu maar komen, en af en toe wat regen…

bessenstruiken

peulerwten, koolrabi