Nieuw bos

Vanmorgen bij Natuurpunt de bestelde bomen afgehaald en namiddag aangeplant. 25 Meidoorns, 25 tamme kastanjes en 25 veldesdoorns. Tevens bloemenmengsel voor bijen gekocht om 125m² in te zaaien volgend jaar. Mijn bijen zullen me dankbaar zijn. En bij uitbreiding ook alle hommels, solitaire bijen, zweefvliegen en andere insecten in de buurt. En de mensen van Natuurpunt Limburg hebben ook een steuntje gekregen. Iedereen tevreden, toch.

Volgend weekend ga ik bij een collega van mijn vrouw een aantal bijenplanten ophalen. Deze mensen doen jaarlijks mee aan de Open Tuindagen en gaan hun toontuin opnieuw inrichten. De planten die ze wegdoen, zullen bij mij welkom zijn.

Volgende maand begin ik dan met de aanplant van de knotwilgen op de rand van het perceel. Deze takken dien ik zelf te halen door enkele knotwilgen in de buurt te knotten.

Vanavond heb ik dan de mede van dit jaar op flessen gezet. Vermits ik de honing uit de zonnewassmelter hiervoor heb gebruikt, noem ik het brouwsel maar zonnemede, ‘Looise zonnemede’. Het alcoholgehalte is 18% en de mede is mooi amberkleurig. Ik heb dit jaar gekozen voor gele schroefdoppen. De mede van 2011 heeft witte doppen. Ik gebruik de kleur van de koninginnenmerken. Het zullen dus volgend jaar rode doppen worden.

overhevelen medefilteren medeDSC_0154.jpg