Crocussen

Onlangs op het imkerscongres 600 crocussknollen gekocht. De voorbije dagen heb ik regelmatig enkele gaatjes gemaakt met een aardappelpoter en telkens drie knolletjes ingelegd. Ik heb er nu al zo’n 200 gepoot. Tegen volgende week zou dit werkje moeten klaar zijn. Ik ben eens benieuwd of de honderden die ik vorig jaar al heb geplant en dit voorjaar al bloeiden, er volgend jaar ook nog zijn. Als er een strenge winter komt zoals vorig jaar of wateroverlast zoals over twee jaar, blijven de woelmuizen misschien weer uit de buurt. Het uitzicht in het vroege voorjaar zal dan vast weer spectaculair zijn. Hier nogmaals een foto van vorig jaar.

Crocussen

De voordracht die ik vrijdag geef voor de imkers van Rotselaar is nu klaar: Hygiëne in de imkerij. Hoewel ik nog niet zo lang imker, ben ik al wel een beroepsleven lang bezig met hygiëne. En telkens hygiëne in verband met het houden van dieren. In 1972 begonnen met de kweek van allerlei parkieten, siereenden, sierkippen en dwergkonijnen. In 1975 begonnen met de kweek van honden. In 1985 afgestudeerd als dierenarts en begonnen met de kweek van vleeskonijnen en schapen. In 1989 gestart met zoetwateraquaria en nu sinds 2009 de imkerij. En steeds is de belangrijkste zaak de hygiëne. Als de dieren op hygiënische wijze worden gehuisvest, is de veldslag al half gewonnen.