Honingetiketten

etiketten, melkVanmorgen de pasgevulde honingpotten voorzien van een etiket. Mijn eerste etiketten had ik aangekocht en deze waren zelfklevend. Alleen gingen de etiketten zeer moeilijk van de glazen. Momenteel maak ik mijn etiketten zelf op mijn inktjetprinter. Ik print ze op een simpel Aviertje en kan probleemloos alle gegevens aanpassen. Een andere foto, een ander lotnummer, het kan allemaal zeer eenvoudig. En om de etiketten te kleven op de glazen, gebruik ik een schoteltje melk. Simpele halfvolle melk. Ik wrijf de achterkant van de etiketten even door de melk en ze kleven perfect aan het glas. Na gebruik is dit etiket echter gewoon afwasbaar, terwijl er nog nooit eentje is gelost tijdens de bewaring. Een prima oplossing, snel en goedkoop. Ook de etiketten voor confituur of mede maak en bevestig ik op dezelfde manier.

De postbode bracht me vandaag nog een leuk nieuwtje. Mijn vrijetijdsbesteding voor zondag 14 oktober is namelijk al uitbesteed: bijzitter in het stembureau. Voor de allereerste keer, maar hierna ben ik ook weer deze ervaring rijker. We zullen er maar het beste van maken.