18 juli 2012

Vermits ik gisteren een telefoontje kreeg van de houthandelaar die donderdag wil beginnen kappen, heb ik besloten om vandaag te slingeren in plaats van dit weekend. De vier kasten die aan het waterbroek staan, hadden letterlijk alle ramen volledig verzegeld. Weer 46 kg in een rijpingsvat. Er is dus weinig voorjaarshoning, maar de zomerhoning is toch normaal. Nu dien ik nog alleen de twee segenbergers te slingeren. Bij controle vandaag waren er toch nog veel ramen die alleen maar voor de bovenste helft waren verzegeld. Ik ga ze zondag nog eens bekijken. Aan het waterbroek heb ik vanavond nog een jongvolk weggehaald. Er staan nu alleen nog 4 kasten en een korf in de stal. Ook het gras heb ik weer mpaat even kortgemaaid. Want er moest maar eens een boom verkeerd vallen. De 13 kasten die nu in de stal in Gerhagen staan, zijn daar veilig tijdens het kappen van het canadabos.

De kasten die vorig weekend zijn geslingerd, hebben hun thymovarstrips opliggen. Ik kan nu begin augustus beginnen met de inwintering en hierna ben ik van plan om een kuur te doen met mierenzuur in plaats van de tweede strip thymovar. Het is toch belangrijk dat er een dikke voederkrans tussen het broednest en de verdamper zit.