Aardappeloogst

Vandaag begonnen met het rooien van de aardappelen. Spijtig genoeg begon het rond 17u weer te regenen, of is het vandaag wel even droog geweest? In elk geval was ik toen zo doorweekt dat ik gestopt ben. Volgende week als het wat droger is, zullen we de rest wel doen. Er was wel redelijk wat aantasting door de aardappelziekte, maar ik ben niet van plan om in de toekomst te spuiten. Volgend jaar ga ik  ze op een ander stukje planten en dat zal ook wel helpen. Zodra het perceel leeg is, zal ik eens proberen ommosterd te zaaien. Dat verdwijnt uit zichzelf bij de eerste vorst geloof ik.

In de serre beginnen de eerste tomaten en paprika’s te verkleuren. De steviaplanten heb ik vandaag ook weer gesnoeid. De blaadjes zijn dan gedroogd in de oven bij zo’n 40-50°C en verpulverd tot poeder. Ik heb enkele weken geleden ook een restje gemberwortel in 2 stukken gesneden en elk in een pot geplant. De grond zou goed vochtig moeten blijven en ik giet dus elke dag. Het eerste stukje was al na enkele dagen beginnen schieten en is nu zo’n 30 cm hoog. Vandaag heb ik ook op het tweede stukje een groene punt gemerkt. Ik ben eens benieuwd of ik hier verder iets kan mee aanvangen.

Morgenvroeg worden de afgenomen honingzolders geslingerd. Benieuwd hoeveel kilo er dit jaar uiteindelijk kan worden ingepot. De teller staat voorlopig nog maar op 28 kg.