17 juni 2012

Gisteren begonnen aan de controles. Slechts 4 verzegelde honingramen kunnen uithalen. Toen het weer begon te gieten, hield ik het voor bekeken en heb pas vanmorgen de andere stand gecontroleerd. Daar heb ik 5 honingramen kunnen uithalen. Wat een tegenvaller. Maar het weer hebben we niet in de hand en ik wou me toch voorzien op de komende lindenbloesem. Als het weer meezit, zou dat wel eens de laatste kans kunnen zijn van het seizoen. En dan wil ik dat ze plaats hebben in hun honingzolders. Het honingseizoen is nog niet afgelopen, maar het is zeker geen vetpot dit jaar.

De broedbakken heb ik deze keer niet gecontroleerd. Pas volgende week zouden ze het eerste verzegeld broed moeten hebben. Van de vier broedafleggers, waren er twee darrenbroedig en die heb ik op een ruime afstand van de volken afgeslagen. De twee apidea’s die ik op een zesramertje had bevestigd, zijn nu bezig met de uitbouw in de zesramer. De zes apidea’s die later zijn opgezet, zijn voor de helft gelukt: drie koninginnen aan de leg. Als de produktievolken volgende week allen een leggende koningin hebben, zal ik de apidea’s maar gebruiken om nog enkele zesramers te bevolken.