Kersenbestuiving

Zojuist de twee volkjes uit de kersenplantage terug naar huis gehaald. Veel hebben ze de voorbije maand niet opgehaald. Telkens als er wat voorraad was opgebouwd, tijdens het mooie weer, moesten ze het vermoedelijk zelf verbruiken tijdens de koude dagen. Het was al lang donker bij thuiskomst en ik heb ze niet meer gewogen, maar als er al wat honing inzit, zal het hoofdzakelijk van de paardebloemen zijn. Deze waren wel een succes. Vorige dinsdag zat er praktisch op elke paardebloem een foeragerende bij. Vanavond was er geen enkele bloem meer te zien. Een ganse kersenplantage vol pluizen. De dracht op de paardebloemen hebben ze dan toch al gehad, zullen we maar denken. Tijdens het weekend zullen we de kasten eens controleren.

Het moet dringend wat droger worden. Er kan dan geschoffeld worden en gras gemaaid. Ook de aardappelen dienen stilaan te worden aangeaard. Alle zaad is nu massaal opgekomen. Een groen veld dat deze zomer in allerlei kleuren zou moeten bloeien.