Was wafelen

Gisterenavond een uurtje gewafeld en toch weer een heel pak waswafels op maat Dadant-Blatt kunnen stockeren. Ik heb ze nog niet op maat gesneden van mijn Kempische kasten. Vermoedelijk heb ik er ook nog enkele nodig op maat Duits Normaal voor de segebergers. Nu zaterdag zullen we ze eens controleren en dan weten we wellicht meer over het verdere verloop tijdens de volgende weken. De 5 Apideakastjes die ik heb gekocht op de bijenmarkt, zijn ook volledig klaargemaakt, op het voerdeeg na natuurlijk. Gisterenmiddag omstreeks 14u was het even gestopt met regenen en dadelijk begon een grote wolk jonge bijen zich in te vliegen voor de kasten. Het stuifmeel dat de ouderen binnenbrachten was dit keer vuurrood voor het grootste deel en sommigen droegen felgele pakjes. De sleedoornhaag en de weide met paardenbloemen gaan er nu ook al stilletjes tegenaan. De bijen zullen nu elke droge periode kunnen gebruiken om zoveel mogelijk ‘natuurlijk goud’ binnen te sleuren voor hun exploderend broednest.