Paasmaandag

Een extra verlofdag en zeer goed gevuld. Eerst naar de bijenmarkt in Houthalen-Helchteren. Ik heb er de bodem en het mierenzuur afgehaald voor het europese mierenzuurproject. Gedurende 3 jaar gaan we met enkele imkers testen of het mierenzuur kan worden gebruikt onder in de kast tijdens de dracht en of het de honing beïnvloed. De volledige opvolging gebeurt door de Limburgse gezondheidscommissie en de  Universiteit Gent. Volgend weekend zal ik de bodem onder één volk schuiven. Deze bodem is speciaal gemaakt op de maat van mijn Kempische kasten. Ik heb eveneens een nieuwe sluier gekocht met een pijpgat, een electrisch ontzegelmes, enkele bijenuitlaten en enkele Apideakastjes.

Even later doorgereden naar het Genker plantencentrum. Nieuwe kruiden meegebracht voor thuis en enkele koolsoorten voor aan de bijenstand. Ook de zwarte palmkool meegebracht voor de siertuin. 

Als laatste stop het Serreke in Ham en een nieuwe olijf op stam meegebracht.