Vliegweer voor de bijen

narcisSpeenkruidGroot hoefbladwilgekatjesHommelkoninginDe narcissen staan nu volop in bloei. Die ik vorig jaar heb geplant, zijn op het eerste zicht ook allemaal terug uitgekomen. Ik had wel schrik voor vraat door woelmuizen. Het is blijkbaar nog al meegevallen. De volgende bloei is die van het speenkruid en de wilgenkatjes. Het bloemhoofd van het groot hoefblad kwam vandaag ook piepen. Deze plant heb ik vorig jaar meegekregen op de plantenruildag en ik was er wel nieuwsgierig naar. Gelukkig heeft hij tientallen meters om zich uit te strekken. Het is namelijk de bedoeling dat hij op termijn de netels op de beekoever de baas kan. De bijen kwamen massaal terug met dikke gele pollen stuifmeel. Toch maar snel de segebergers klaarmaken voor volgende week. Ook de hommelkoningin begint al wat actiever te worden.