Vliegweer voor de bijen

Vandaag zeer mooi vliegweer. En het was feest op de krokussen!

bloeiende krokussencrocussen voor bijenhalbij op crocussneeuwklokjes bij op netbookOndanks het feit dat de pol sneeuwklokjes pal tussen de krokussen staat, zat er geen enkele bij op. Dat is dus wat wordt bedoeld met bloemvastheid. Terwijl ik me vlak bij de grond ophield om de sneeuwklokjes eens wat nauwkeuriger te bekijken, bevond ik me blijkbaar even te dicht bij het zoemende volkje. Het haantje-de-voorste liet het leven, mét zijn angel, vlak boven mijn oor. De gevaarferomonen die hierop werden vrijgesteld, deden me besluiten om even afstand te nemen. De bij die voor een persoonlijke fotoshoot op mijn netbook kwam zitten, is hier wellicht ook door aangetrokken. Gelukkig bleef ze even zitten en gaf ze me de tijd om wat instellingen op mijn camera te veranderen. De netbook had ik juist geopend om de trailcamfoto’s te downloaden van de SDkaart. Later bleken er slechts 2 nachtfoto’s op te staan. Spijtig genoeg waren deze foto’s zeer onduidelijk. Op de eerste lijkt er een vos voorbij te lopen. Hierdoor was er echter een zeer grote bewegingsonscherpte en zou het ook een grote kat kunnen zijn. Op de tweede foto staat een zeer onduidelijke neus zo dicht bij de camera dat er weer teveel onscherpte is. Het lijkt op de neus van een ree. Ik had de camera ingesteld op de standaardinstellingen met een opname van 1 foto en een opnamestop van enkele minuten hierna. Ofwel verander ik de instellingen in het nemen van enkele foto’s vlak na elkaar ofwel laat ik hem na detectie enkele tellen een filmpje opnemen. Ik denk dat ik dit eens ga proberen.

De bijensteken die ik me vorig jaar had toegediend op mijn elleboog tegen de ontsteking, hadden toen niet echt geholpen. Nu blijkt echter dat ze toch een duidelijk effect hadden. De 2 steken die ik deze week heb gekregen, waren binnen een paar minuten terug pijnloos en zijn niet gezwollen. Het blijkt dus een desensibilisatie te hebben veroorzaakt. Mijn schoonvader had vroeger ook wel eens wat last van de eerste steken in het voorjaar, maar was daarna ook altijd een gans seizoen reactievrij.