Jonge plantjes

Jonge stekjes, ruildagLimonelloCitrusSinaasappelSinaasappel, jonge scheutjes

De jonge plantjes voor de plantenruildag, worden nu overdag buitengezet. Als het tenminste geen water giet zoals vandaag. Vorige zaterdag in de Okaywinkel twee mooie citrusplantjes meegebracht. Ik heb ze dadelijk uitgeplant in een grote pot. Ik ben benieuwd. De grote sinaasappelstruik heeft deze winter perfect overleefd. Op de foto kun je mooi zien hoe de jonge scheutjes uit de bladoksels komen. Hopelijk gaan er dit jaar weer eens bloempjes komen. Ik heb alvast  voor de eerste keer dit jaar een beetje citrusmest gegeven. De bloemen- en groentenzaadjes die ik in trays heb gezaaid, beginnen nu ook massaal te ontkiemen. Er zijn al enkele die ik kan verplanten in turfpotjes.

Ik heb ook de laatste hand gelegd aan de nieuwe bijenkasten. Ik had nog geen varroaschuif voorzien. Deze is nodig om de kast te sluiten bij een verdampingsbehandeling tegen de varroa in de zomer. Ook om de mijtenval te kunnen tellen en om tijdens de winter en vroege voorjaar een controle te kunnen doen over de staat van het bijenvolk.