Bijenhal

De tweede bijenhal heeft vandaag weer een uitbreiding gekregen. Er kunnen nu al 9 kasten in. De bedoeling is te gaan tot 16 kasten. Maar volgende week geeft men een winterprik met vriestemperaturen en dan werk ik niet verder. Als de bijen vast op de tros zitten, kunnen we natuurlijk beter niet te veel rond hun kast rommelen. Vandaag kwam er af en toe een bijtje buiten en ze vlogen dan eigenlijk vrij snel weer binnen. Waarschijnlijk gingen ze zich maar even ontlasten.

Ik had aan de bijenstand een jonge notenboom, waarvan de topscheut was afgebroken. Vorige maand had ik dan een lagere tak omhooggericht als nieuwe top, maar vandaag heb ik hem geënt met een waterloot van een notenboom met zeer grote smakelijke noten. We zullen afwachten of dit gaat lukken. Als ik de twee genetisch verschillende harttakken allebei kan behouden, heb ik natuurlijk een boom met twee verschillende noten.

bijenhal,enten notenboom