Tuinserre

De eerste serieuze vorstperiode lijkt weer achter de rug. De isolatie en verwarming deed zijn werk. De binnenbekleding met noppenfolie is prima. Of ze echt meerdere jaren is te hergebruiken, durf ik echter wel betwijfelen. Enfin we zullen wel zien. Ik ben wel van plan om een deel van de rietmatten die ik langs de buitenkant heb geplaatst te laten. Wellicht beschermen ze in de zomer ook tegen te felle zonnestralen. De electrische werfkachel die ik heb geplaatst, kon zijn werk gemakkelijk aan op halve kracht. De thermostaat die ik er tussen monteerde, heb ik ingesteld op 5°C. Ik heb gemerkt dat de temperatuur nu zakt tot 2,8 °C, het punt dat de verwarming opspringt en na amper 5 minuten is de temperatuur terug 5°C en schakelt de verwarming weer uit. In de namiddag steeg de temperatuur door het winterzonnetje zelfs tot 13,5°C. De planten lijken het goed te verdragen. Half februari zal ik alvast beginnen met zaaien. Allerlei bloemenzaadjes die ik vorig jaar heb verzameld ga ik voorzaaien. Ik denk dat ik betere resultaten kan bereiken door ze pas op een later tijdstip te verplanten naar de bijenstand dan ze ter plekke te zaaien. Ze worden dan waarschijnlijk te gemakkelijk verstikt door het lange gras.