Chinchillakooi

Toen enkele maanden geleden de chinchilla van de dochter overleed, deed ik de kooi van de hand. Ze zat immers op kot en had ondertussen een vriendje. Doch de dierenliefde was te groot. Via een kennis is ze nu aan een paar jonge chinchilla’s geraakt en heb ik maar een nieuwe kooi aangeschaft. Als chinchillaexpert is ze meegeweest naar de winkel, doch de meeste kooien vond ze niet geschikt. Deze papegaaienkooi heeft echter volgens haar de ideale maten, de traliebodem is er bij installatie weel niet in geplaatst. Vandaag heb ik in de Lidl enkele boekplanken gekocht om leggers te maken en nu moet ik nog enkele stukken marmer bevestigen op een legsel. Hierop kunnen ze dan de nodige koelte vinden. In augustus zouden de jonge chinchilla’s oud genoeg zijn om hun moeder te verlaten en mag ik ze hier verwachten. Het is een koppeltje, doch ik heb wel moeten beloven dat ik het broertje snel genoeg castreer om geen familiedrama’s te veroorzaken.