Regenperiode

Door de vele regendagen geef ik mijn jonge bijenvolken nu 3 keer per week een suikeroplossing. De koningin zou zo aan de leg moeten blijven, waardoor het volk kan verder aangroeien. Om de 2 dagen ga ik nu even langs en telkens is de voerbak leeg. Ze brengen wel veel stuifmeel binnen tussen de regenbuien door.

Ook de produktievolken waar ik vorig weekend de honingzolders heb weggenomen, worden nu bijgevoerd. Omdat ze bij een varroabehandeling de voerbak soms niet lijken te vinden, ga ik pas vandaag de behandeling opstarten. Zo hebben ze de weg naar de voerbak alvast gevonden. De voorspelde temperaturen van 15 tot 22 graden zouden  wel ideaal zijn voor een varroabehandeling. Als het te warm is, kan de verdamping te snel gaan en kunnen de dampen schadelijk zijn voor de bijen en hun broed.

De buxushaag die plaats moet ruimen voor de serre, heb ik nu ook maar verplant. De haag is verdeeld in een dertigtal struikjes die eveneens in haagverband zijn teruggeplant aan de bijenstand. Daar hoef ik ze niet meer te snoeien en kunnen ze naar hartelust bloeien.

Gisteren heb ik nog een cadeautje gekregen van mijn lieve vrouw: drie doosjes met chocolaatjes van  Neuhaus.

kuifje, blikken doos, Neuhauskuifje, blikken doos, Neuhauskuifje, blikken doos, NeuhausDe verzameling blikken met stripfiguren groeit aardig aan en neemt veel plaats in. Maar ze zijn ook zo onweerstaanbaar volgens mij.