Verwijderen darrenraat

Vanavond heb ik de 4 produktiekasten opengedaan. Ze hadden allen nog een darrenraam dat ik diende te vervangen door een waswafel. darrenraamVanmiddag toen ik er even ben gestopt tijdens mijn huisvisites, vlogen de jonge bijen weer als gek. Ganse wolken jonge bijen voor elke kast om zich te oriënteren. Door  het stoppen met regenenen, waren ze nu waarschijnlijk allemaal tegelijk buitengekomen. Een prachtig zicht! Nu vanavond was het 21 °C en dus heb ik maar besloten om langs te gaan. Alle bijen zaten al binnen  en dat heb ik geweten. Een pak en handschoenen had ik nu wel echt nodig. Maar op minder dan een uur was ik weer thuis. Elke kast is dus niet lang open geweest. Ze zitten allen met 7-8 ramen broed. Als het weer meevalt,  kunnen ze dus in juli nog veel ophalen.

Binnen 4 weken haal ik de honingzolders weg en is het weer afgelopen. Want met het begin van de inwintering op het einde van juli werken we al voor volgend jaar en dat beschouwen de imkers dus als het begin van het nieuwe seizoen. Op het slingeren na, is het nu al afgelopen met de bijencontroles. Ik ga me vanaf  nu weer bezighouden met de aankleding van het  perceel grond. 

De afleggers bij mijn vader moeten natuurlijk wel nog wekelijks worden gecontroleerd en bijgevoederd. Dit is voor morgennamiddag. En morgenavond… de schriftelijke test van de imkerscursus.