apitherapie

Regelmatig las ik dat bijengif werkt tegen veel aandoeningen. Vooral reuma en ontstekingsreacties zouden hiermee kunnen worden verzacht. Vermits ik regelmatig last heb van een ‘tenniselleboog’, had ik me voorgenomen om dit ooit eens te proberen. Vermoedelijk door koudwatervrees, bleef ik dit voorjaar gespaard van problemen. Echter sinds enkele weken sukkel ik met een tendinitis aan de rechterelleboog die zich alleen laat verzachten door ontstekingsremmers. Deze vergeet ik meestal tijdens de dag terug in te nemen om dan de volgende morgen weer erge pijn te ervaren. Rust zou ook wel helpen, maar daar vind ik me nog 30 jaar te jong voor. Vermits ik gisteren de darrenramen had uitgesneden en de lege raampjes nog niet had opgeruimd, zaten er vandaag enkele bijen te genieten van dit extraatje. Ik heb de knoop nu doorgehakt en enkele bijen in een bokaal gezet. Vandaag ben ik begonnen met 1 steek en morgen ga ik voor 2. Ik denk dat ik een drietal keer per week 3 steken kan gebruiken voor het gewenste effect. We zullen wel zien hoe dit verder verloopt. Wat de bokaal bijen betreft: hiervoor zou ik nog een deftig hotel moeten ontwerpen.

voorraad bijengifbijengiftherapie, elleboog