Zwermcontrole

Gisteren heb ik de jonge afleggers gecheckt op hun voedselvoorraad en ik heb ze een honingpot met suikerwater gegeven. De honingpot werd gevuld met suikeroplossing 3:2 (3kg suiker in 2L water opgelost). Om verdrinken van de bijen te voorkomen, heb ik 4 wijnkurken als drijvers geplaatst. De honingpot staat in de kast op de bodem, naast de vulblok. 

Vandaag heb ik een zwermcontrole gedaan in de 4 produktievolken. Alles draait prima. In 2 kasten heb ik ook een half raam met verzegeld darrenbroed uitgesneden. In 1 kast was het nog niet verzegeld en de andere heeft het darrenraam nog niet uitgebouwd. Deze gebruiken de randen van de andere ramen om darrencellen op te bouwen en die kan ik natuurlijk niet uitsnijden. Als we een beetje regen krijgen, zal ik volgende week voor de tweede keer volle honingramen afnemen. Ze hebben dan alle plaats als de  phacelia begint te bloeien. De rand die nu al bloeit,wordt druk bezocht.

De honing van de eerste slingerbeurt is nu opgepot en van een etiket voorzien. De overblijvende van vorig jaar kan nu vergist worden tot  mede. Hierover meer binnen enkele weken.

Morgen gaan we met de imkersvereniging op de Supervlieghappening te Tessenderlo een stand bemannen, waar de kinderen waskaarsen kunnen rollen.