Tetradium daniellii hupehensis

Vanmorgen een telefoontje gehad van plantenkwekerij Houtmeyers dat de Tetradium die ik had gevraagd, eindelijk te verkrijgen was. Vermits het even duchtig heeft geregend en de grond aan de bijenstand toch als vochtig staat geregistreerd, heb ik er dadelijk 3 gehaald. Aan 15 euro per stuk, valt dat nog goed mee. Wellicht ga ik ze toch enkele keren water geven de volgende weken. Het putje dat ik heb gegraven als bijenkroeg, bevat al meerdere dagen een bodempje water op 70 cm diepte. Het zakt wel niet meer verder, maar voor een nat weiland dat tijdens de winter onder water staat, is dat toch extreem droog.Tetradium daniellii hupehensis

Als de bomen bloeien, zullen de bijen in de zomer toch nog iets extra hebben. Vervolg binnen enkele jaren.

 Ik heb ook even een foto gemaakt van de bloeiende bramen. voor een vrucht die afrijpt in de tweede helft van augustus, is dit toch extreem vroeg.

Bramen