Bijenmarkt Don Bosco

Vandaag even naar de bijenmarkt te Houthalen-Helchteren geweest. Wat een gezellige drukte. Wegens verplichtingen elders ben ik echter niet lang gebleven. Ik heb enkele deksels gekocht van mijn  2L voerbakken ter vervanging van de beschadigde. Wat een rotdesign en rotplastic. De dozen zijn bijna niet stapelbaar en als je er dan toch in geslaagd bent om er enkele op elkaar te zetten, donderen ze weer naar beneden en zijn de deksels gebroken.  Om nieuwe ervaringen op te doen, heb ik 4 ronde voederbakken gekocht. Deze zijn van een veel soepeler plastic, dus minder breekbaar en bovendien perfect stapelbaar.

Ook zaad gekocht van witte klaver en witte honingklaver. Van elk 250g. De honingklaver was vorig jaar een mislukking, maar ik ga het toch nogmaals proberen. De witte steenklaver ga ik  tussen de fruitbomen in het gras zaaien. Vermits dit vaak wordt gemaaid, zou dit kunnen lukken. Of het uiteindelijk ook de netels gaat kunnen ovebgroeien, zullen we pas geloven als we het zien. Indien het binnenkort toch nog eens gaat regenen, zal ik ook nog eens proberen met een aantal pompoenen. Door de enorme bladeren verdrukt de pompoen zowat alles. en door zijn vorstgevoeligheid, zit ik niet met rotzooi na de winter.