Mooi vliegweer

De bijen hebben weer het naar hun zin. Op 4 dagen hebben ze de kasten met 1 to 3 kg verzwaard. Op paaszaterdag ga ik toch enkele raampjes broed afleggen om vroege zwermen te voorkomen. Als het nu niet al te droog wordt, en de bloemen ook nectar blijven geven in plaats van te verdrogen, zal ik eind mei wel een deel honing kunnen oogsten. Wat grasgroei betreft onder de fruitbomen heb ik alvast maaiwerk genoeg. Ook de netels groeien lustig door. De meeste planten die ik vorig voorjaar heb verplant, beginnen nu hun kop door het lange verwilderde grasveld te steken. Eenmaal ze hierboven zijn, is het verstikkingsgevaar geweken. Na enkele groeiseizoenen zullen dan de netels wel onderdrukt worden door de bloeiende planten en de struiken. Dan kan het maaien tot een strikt minimum worden beperkt en de bijen hebben dan het paradijs op aarde.