Imkercursus

De les ging vanavond over het reizen met de bijen. En hoe de volken klaar te maken om te reizen. De lesgever, de heer H. Seevens, was blijkbaar zeer ervaren. Ook in het geven van voordrachten. Iedereen hing aan zijn lippen. Toch fijn als mensen zo enthousiast over hun hobby kunnen vertellen. Binnen enkele weken geeft hij ons ook nog een les over de koninginnenteelt. Ik verheug me er nu al op.

Vandaag heb ik mijn werkschema opgesteld voor het paasweekend. De kasten worden weer gecontroleerd en er zullen de eerste afleggers worden gemaakt. Om zeker niks te vergeten, heb ik hiervan een schema gemaakt. Ik zal proberen om nog eens een filmpje of enkele foto’s te plaatsen van het verloop. Deze afleggers ga ik dan plaatsen bij mijn vader waar ze blijven tot juli. Ze staan dan ongeveer 5 km van de produktievolken. Om een goed zicht te hebben op de kasten, worden ze dit jaar niet onder een dak geplaatst. Dit dak was trouwens na de winter ingestort toen een eik in de verkeerde richting werd geveld . Morgen dien ik ook nog enkele ramen in te smelten met kunstraat en enkele voederramen uit de diepvriezer te halen om te laten ontdooien. De diepvriezer heb ik terug ingeschakeld toen ik de pakken apifonda terug haalde van de kasten. Ook enkele voederramen heb ik sindsdien ingevroren. We zullen wel zien of deze bewaarmethode interessant genoeg is om in de toekomst te blijven gebruiken. De brokken raathoning die ik vorig jaar voor eigen gelik heb ingevroren, vind ik toch nog steeds even lekker. Of dat ook opgaat voor de bijen zelf zal moeten blijken.

Op paasmaandag ben ik van plan om even naar Houthalen-Helchteren te rijden, waar in de voormiddag, in het Don Bosco Instituut, de jaarlijkse bijenmarkt doorgaat.