Imkercursus

Gisteren ging de les over de seizoenswerkzaamheden. Het ganse bijenseizoen, dat overigens schijnt te beginnen na de honingoogst in juli, werd overlopen om een idee te geven. Na de honingoogst wordt er gestart met varroabehandeling en hierop aansluitend de winterinvoedering. Tijdens de broedstop in december nogmaals een varroabehandeling en dan afwachten tot het voorjaar. Reinigen van de bodems, opzetten honingzolders, slingeren voorjaarshoning, zwermpreventie enzovoort. Best wel eens handig om dit op schema te zetten. Ik had wel het gevoel dat de lesgever zijn eigen jaarschema doorgaf. Maar na meer dan 50 jaar imkeren zal zijn methode wel zijn nut hebben bewezen.

Vandaag een nieuwe camera getest: een Olympus SP-800UZ. In een ver verleden heb ik nog twee digitale olympuscamera’s gehad. Ik was toen zeer tevreden over de zoom en macromogelijkheden.

viooltjekauwEen snelle test bevestigd. Een viooltje in de tuin en een kauwtje 3 huizen verder op de schoorsteen. Even snel uit de losse pols genomen. Dit belooft voor de toekomst. De foto’s heb ik wel even verkleind tot 800kB.