Plantenruildag Verenigde Taxanders

De ruildag is weer gepasseerd. In tegenstelling tot vorig jaar was er een grote opkomst. Vermoedelijk zat het mooie weer hier voor iets tussen. Ik heb mijn werkdienst geklopt achter de toog. Dit is dé plaats waar bijna iedereen passeert. Toch heb ik ook een plant(je) meegekregen voor de bijenstand. Het zal vermoedelijk wel een gigantische plant worden, maar er is ruimte zat. Ik heb drie stekken van het Groot hoefblad (Petasites hybridus) meegenomen.Ze zouden toch wel wat leveren voor de bijen: een 3 voor pollen en nectar. Langs de beek mogen deze planten duchtig woekeren en op die manier de woekering van de brandnetels tegengaan.

eerste lentedag

Ik ben toch even gaan genieten van de zon tijdens deze eerste lentedag. De foto is genomen vanaf mijn zitbank. De bijen kwamen compleet geelbepoederd thuis van de wilg en misten door hun zware vracht regelmatig de vliegplank. De vrouwelijke wilg in de buurt staat ook open en hier halen ze nectar in plaats van pollen. Regelmatig zag je een zware bij zonder stuifmeel landen op de vliegplank. Ook de belangrijkste aanvliegroute was lichtjes gewijzigd naar deze wilg toe. Op de narcissen werd op dit middaguur niet gevlogen.