Bloesjesdag

Zo werd 30 jaar geleden de warme periode genoemd die zich elk jaar voordoet rond 14 maart. De eerste dag dat de studentinnen in hun bloesje naar de les kwamen. En gisteren was het weer prijs. Het is dit jaar weer gelukt. Enkele mooie dagen in de helft van maart. En het zijn niet alleen de mensen die profiteren van het eerste zonnetje. bruine kikker, paringOok de kikkers hielden een feestje.

 

 

 

 

 

En hier is dan de plaatselijke wilg in vol ornaat:

wilgenkatjes

Bij thuiskomst besloten om de laatste ramen te smelten. Ik probeer te voorkomen dat speurbijen mijn terras als een walhalla gaan beschouwen. Als we deze werkjes te laat op het jaar doen, lokken we te veel bijen. De oude vijverfilter kan 6 broedramen bevatten en met de stoomreiniger is het een werkje van niks. Het verder zuiveren van de was kan volgende winter gebeuren. De gereinigde raampjes ga ik gebruiken om darrenraampjes te maken en scheidingsblokken.

wassmelten, stoomwassmelten, stoomwassmelten, stoom