Nieuwe aanplant

Bij Houtmeyers te Eindhout langsgeweest en aangeschaft: Itea virginica of bloemwilg, Cornus mas of kornoelje, Diervilla sessiliflora of Amerikaanse Weigelia, Kolkwitzia amabilis en Forsythia intermedia. De prijzen liggen er blijkbaar beduidend lager dan elders. Morgen kan ik er ook langsgaan voor een bijenboom en een honingboom. Ik heb ze in een vorige post ook nog eens verwisseld. De gesneuvelde boom van mijn schoonvader was een honingboom of Sophora japonica en niet de bijenboom of Tetradium danielli. Ook de valse christusdoorn of Gleditsia triacanthos, de lederboom of Ptelia trifoliata en de Gele zeepboom of Koelreuteria paniculata ga ik nog planten. 

Ter controle ook nog even langsgeweest bij Pelckmans in Lommel. Inderdaad weer duurder dan bij Houtmeyers. Toch een hartjesboom of Cercidiphyllum japonicum en een mispel of Mespilus germanicus meegebracht. Ik kan het echt niet laten. Het perceel van 30 are moet echt een bijenparadijs worden. En ik kan de bloeiende planten dan leuk fotograferen. Ik heb een voorlopig bestandje gemaakt van de reeds aanwezige planten en de teller staat momenteel op 143 soorten, de oorpronkelijke beplanting inbegrepen.

Deze week sijzen gespot en een groene specht. Enkele tellen later ook nog een kleine en een middelgrote bonte specht. Er staan blijkbaar veel dode bomen in de buurt. Laat ons hopen dat de groene specht die liever ziet dan een bijenkast. Mijn multiplex broedbakken zullen in elk geval meer weerstand bieden dan een kunststof kast. Voorheen had ik alleen de bonte spechten opgemerkt en die raken niet aan de kasten. Nu ik ook hun groene neef heb gespot, zal ik de situatie toch iets beter opvolgen.