Verhuis bijenvolk

Vermits het deze week nog vrij zacht gaat blijven, heb ik zaterdag kast 7 naar Hulst gebracht. Vorig jaar zijn de 4 volken verhuisd op 20 februari bij een temperatuur van 5°C. Ze staan nu alle 5 naast elkaar in de bijenstal. Daar heb ik dan even gewacht tot het duister werd om de vliegspleet terug open te doen. Hierna zijn er nog wel een aantal naar buiten gekomen, maar ze zijn op een enkele na niet meer van de vliegplank af geweest. Ik had deze verhuis gepland tegen half maart, maar het weer was goed en nu kan er in Gerhagen nog een boom worden gekapt aan de lege bijenstal. In de loop van de maand mei kunnen dan de afleggers naar daar worden gebracht.

bain-marie, wassmelterbain-marie, wassmelterIk heb zaterdag ook nog 3 inox kommen gekocht voor de bain-marie. De bak werd gevuld met 5 liter water en de bakken met wasblokken. Na 45 minuten was het koude water op 90°C en na 60 minuten waren al de wasblokken gesmolten en op temperatuur. Vermoedelijk gaat dit prima werken om waswafels te gieten. Later zal ik dit eens proberen met de waswafelpers van de vereniging.