Watersnood

13112010 010.jpgZaterdagmiddag ging ik de overige planten van Natuurpunt planten en ik was wel nieuwsgierig naar het resultaat van een dag regen. De beek die je op de foto ziet, is de toegangsweg. Ik heb mijn wagen maar op de hogere weg laten staan.

 

 

 

 

 

13112010 008.jpgDe 10 sporkenstruiken en de 10 boswilgen heb ik geplant. Vermits het grondwater zelfs 20 cm boven de grond stond, heb ik de winterlindes en de hondsrozen maar niet geplant. Ik heb ze voorlopig in een geul gezet bij mij thuis. Volgende week of zo, zal het water wel zijn weggetrokken en dan kan ik verder met planten.

 

 

 

13112010 014.jpgDe beek was gisteren nog ruim 50 cm lager en is nu zelfs een paar meter breder. De knotwilg die ik voor 2 dagen heb geplant, zal nu wel voldoende water hebben.

 

 

 

 

 

 

13112010 012.jpgDe bijenkasten hebben gelukkig nog wel een beetje reserve. De foto is genomen in de bijenstand en er staat ongeveer 20 cm water. Ik geloof dat ik nu wel weet waarom men deze streek het Waterbroek noemt. Morgen geeft men nog eens dezelfde hoeveelheid water er bovenop. Ik ga morgenvroeg eens controleren.

 

 

 

 

 

Zondagmorgen nog eens gaan kijken en het resultaat is hetzelfde gebleven. Nu simpel wachten op het wegtrekken van het water. Veel meer zit er niet in.