Knotwilgen

Vanmiddag heeft Natuurpunt Limburg mijn 25 knotwilgen al geleverd. Vanmorgen geknot en dadelijk geleverd om de stokken niet te laten uitdrogen. De andere planten met wortel ga ik dan zaterdag zelf halen op het afhaalpunt in Lummen. De staken van 2,5 meter laten zich gemakkelijk planten met een grondboor en dat heb ik dus maar even snel gedaan. Omstreeks 14 u was ik klaar en ben ik maar snel naar huis gereden om geen canadapopulier in mijn nek te krijgen. De wind kwam namelijk fors opzetten.

11112010 001-800.jpgHet pand is ongeveer 23 meter breed en de canadapopulieren van het aangrenzende stuk zijn 30-40 meter hoog.

 

 

 

 

11112010 002-800.jpgIk heb mijn wagen volgeladen. Binnen enkele weken kan ik deze plek vermoedelijk nog alleen bereiken met stevige laarzen en zonder mijn Berlingo.

 

 

 

 

11112010 005-800.jpgLangs de afwateringsgracht staat nu een mooie rij knotwilgstaken. De meesten zullen wel aanslaan, maar ik ben toch een beetje bevreesd voor wildvraat tijdens de winter. Maar misschien kunnen deze stevige knapen wel wat hebben. Ik ben toch niet van plan om de bast te beschermen vermits de reeën, hazen en konijnen hun portie ‘aspirine’ misschien ook wel nodig hebben in de winter.