Najaarsaanplanting

De najaarsaanplanting is begonnen. Vorige week enkele struiken asters gezet in verschillende kleuren. Ook een rij laurierkers en een rij ligustrum. Ik heb ze op rij gezet maar niet om ze tot haag te snoeien. Eerder een losse haagstructuur van hoge struiken die veel bloeien. We denken namelijk hoofdzakelijk aan de bijen.

Het veld koolzaad dat ik heb ingezaaid vorige week is ook aan het opkomen. Vermits ik geen winterkoolzaad kon bemachtigen in de AVEVE, heb ik maar 2 kg koolzaad gezaaid die verkocht wordt als vogelvoer. De opkomst van het zaad is prima. Ik hoop alleen maar dat het geen zomerkoolzaad is. Wait and see.

Vandaag ben ik begonnen met de aanplant van de voorjaarsbollen. 100 narcissen zitten momenteel al in de grond. Met een aardappelpoter ging dat vrij vlot. De graszode en de bodem is te ruw voor een handbollenplanter.  Ik heb er nog 100 liggen en 200 krokusjes. Ik hoop dat ik er dit jaar nog een paar honderd meer kan planten, maar die zullen naar het einde van het seizoen wel te verkrijgen zijn aan dumpingprijzen.

Bij natuurpunt heb ik weer een vracht planten ‘van bij ons’ besteld die ik half november mag ophalen. Diegene die ik in het voorjaar heb gekocht, zijn allemaal goed aan de groei geraakt, ondanks het koude voorjaar en droge voorzomer.