nieuuwe aanplantingen

Vandaag via de boomplantactie van het Natuurhulpcentrum te Opglabbeeek nog wat planten aangekocht en geplant. 30 Meidoorns, 10 Sleedoorns, 10 boerenjasmijnen, 10 krentenboompjes, 10 winterlindes, 10 sporken en 3 tamme kastanjes. Dit zal een mooie aanwinst zijn binnen enkele jaren.

De bijen lieten zich niet zien. Alleen kast 2 deed een schuchtere reinigingsvlucht. Alle 4 de kasten zoemen er wel goed op los. Met een stetoscoop is het gedrag in de kast zo prima te volgen. Kast 4 heb ik nog niet zien vliegen. Maar ze zoemen alsof ze over de stetoscoop lopen. Vorige week lagen er ook een dertigtal dode bijen voor de kast. Ze hebben dus wel degelijk al een grote kuis gehouden. Als beginnend imker moet ik natuurlijk nog wat afwachten, maar ik geloof toch dat dit de beste kast gaat zijn bij de uitwintering. Ik hoop volgende week de bodems te kuunnnen vervangen. De echte voorjaarscontrole lijkt volgens de voorspellingen nog iets later te moeten gebeuren. Er zou nog geen sprake zijn van temperaturen rond 15 graden. Nog even wachten dus.