kabeldistributie afgesloten

Gisterenmorgen viel plots het kabelsignaal van de stereo weg. Ook het signaal op TV was verdwenen. Weer een panne, dacht ik. Doch even later verscheen mijn schoonbroer met een meldingskaart in de hand van Telenet. Blijkbaar hadden ze bij het huis van mijn overleden schoonvader de kabel afgekoppeld. Mijn schoonbroer wist dat ik via een aangetekend schrijven die kabeldistributie had opgezegd en had bij het langsrijden de camionette van Telenet bij mijn deur zien staan. ‘Wat moesten die mannen van Telenet nog van je weten?’, vroeg hij. Ze hadden bij mij echter niet aangebeld. Ik vond wel een kaart in mijn brievenbus. Ze hadden ook bij mij de kabeldistributie afgekoppeld!

Op de achterkant van de aangetekende brief had ik namelijk  mijn adres gezet. Ik had nooit kunnen vermoeden dat de mensen bij Telenet analfabeten waren. Wegens soortgelijke wanpraktijken ben ik ooit overgestapt van Scarlet naar Skynet. Waarschijnlijk zijn de werknemers van Scarlet nu allemaal bij Telenet aan het werk!

Maar niet getreurd: er stond op de voorgedrukte kaart een telefoonnnummer dat je kan bellen indien het om een misverstand gaat. Misverstanden gebeuren waarschijnlijk zo vaak dat ze dat al voordrukken op hun kaartjes.

Na ettelijke minuten en het doorlopen van ellenlange menustructuren kreeg mijn vrouw een dame aan de lijn bij Telenet die dan weer doodleuk wist te zeggen dat ze pas dinsdag een opening had in hun agenda om ons terug aan te koppelen. Ondanks de vlagen van woede en ongeloof van de kinderen, hebben we toch een leuke avond gehad. Maar dinsdag is nog zo lang….