Verhuis bijenvolken

Gisterenavond omstreeks 16.30 uur heb ik de verhuis aangevat van de 4 bijenvolken naar hun nieuwe lokatie. Na dichten van de vliegspleet werden ze met de camionette verhuisd. Op hun nieuw adres heb ik ze nog met een steekkarretje naar de stal gevoerd. Hoewel mijn rug het anders beweerd, is het nog vrij vlot verlopen.

Na een tiental minuten heb ik de vlieggaten weer geopend en vrij snel kwamen er enkele bijen naar buiten. Een kwartiertje later waren ze al enkele dode bijen aan het buitenwerken. Op de film is de minieme onrust te zien.

 


Vandaag na de middag ben ik terug langsgeweest en met de stetoscoop was het normale gezoem in alle kasten goed te horen. Geen enkele bij vloog buiten. Het was ook constant bewolkt bij 7°C. Voor de kasten lagen niet meer dode bijen dan gisterenavond. Het schijnt dus goed te zijn verlopen.

Met de echte voorjaarscontrole en het vervangen van de bodems wens ik nu te wachten tot de temperatuur boven de 10 graden uitkomt. Misschien dien ik ze dan ook wat bij te voeren. Ik zal een van de volgende dagen toch nog eens naar de imkerafdeling van de AVEVE te Mol-Ezaart moeten gaan.

Vandaag dan nog maar wat sneeuwbessen, hemelsleutels, tijm, stokrozen, chaenomeles en kerria japonica verplant.


200210 001-800

200210 002-800

200210 004-800