Motoculteur

Eergisteren op Kapaza! een motoculteur gekocht. Nu kan ik een deel van de bijenweide ploegen en freezen om bloemen te zaaien. Wellicht kan ik zo de netels en distels beter overwinnen. Ik heb er ook al aan gedacht om een groot stuk te laten begroeien met pompoenen. Ze dekken met hun bladeren alles lichtdicht af, overgroeien alles en vriezen volledig weg in de winter. De bloem van de pompoen wordt bevrucht door bijen en is dus zeker voor hun een aanwinst. Een windscherm van zonnebloemen en aardperen wordt ook aangelegd. De zonnebloemen zijn eenjarig, de aardperen zouden zelfs kunnen woekeren. Er is in elk geval plaats genoeg. Vandaag heb ik nog een appelaar en acht mahoniestruiken geplant. Als het weer zo blijft, zal ik een van de volgende dagen de volken gaan verhuizen. Zeer voorzichtig in de camionette zou dat moeten lukken. De bijen zijn momenteel op hun oude standplaats ook nog niet ingevlogen en er zouden er zodoende ook minder moeten verloren gaan op de nieuwe locatie. Volgens de stafkaart ligt de nieuwe bijenhal exact 3 km verwijderd  van de oude bijenhal. In vogel- of bijenvlucht. Omstreeks 14 uur was het 8 graden in de oude hal en kast nummer drie had een prima reinigingsvlucht.