Rode herfst

Daarstraks gepasseerd langs de ‘Rodenberg’ . Deze berg in Tessenderlo met zijn eiken begroeiing heeft zijn naam te danken aan de rode zandijzersteen van de streek. Op dit moment kleurt de ganse berg echter vlammend rood door zijn herfsttooi van de lokale flora. Hier wordt ik nu echt vrolijk van. Mooie luchten, flora in fantastische kleurschakeringen. Wandelingen door het bos, mijmeren bij een knetterend houtvuur, nippen aan een honinglikeur of een zoete mede. Misschien hebben we ‘pech’ en dienen we ons tevreden te stellen met een zelfgemaakte hoestsiroop.Hoezeer ik ook hou van een snikhete zomer, het najaar en de donkere wintermaanden horen er gewoon bij.

 Na 20 jaar heb ik weer een houtkachel in huis. Deze zomer heb ik een schoorsteen gemetseld en een houtkachel van Dovre gekocht. Sinds vorige week mag ik het genoegen smaken om ’s morgens de kachel aan te steken om na een half uurtje, als de rest van het gezin wakker wordt, te genieten van diens rechtsstreekse warmte bij een tas koffie en een boterham met honing.

Dit weekend eens een herfstwandeling inplannen. Ik kan al bijna niet meer wachten…

2 gedachten over “Rode herfst

  1. Ik zou ook wel 365 dagen zon willen en temperaturen van 25 à 30 graden. Doch de kleuren van de herfst overtreffen bij mij de voorjaarskleurenpracht. Niet zo fel geel, rood en blauw, maar alle tinten aardekleuren tussen rood en donkerbruin. Ik vind herfstfoto’s het mooist. De temperatuur van zo’n foto voelt, in tegenstelling tot de realiteit, ook het warmst aan, vind ik.

    Like

Reacties zijn gesloten.