Nachtvorst

We hebben de eerste nachtvorst er op zitten. Enkele ‘zwakke’ planten heb ik al een beter plaatsje gegeven. De Stevia heb ik onder de terrasoverkapping geplaatst samen met een jonge notenzaailing die nog maar pas was opgepot. De Steviascheutjes zijn goed op weg en staan nu binnen. De scheutjes op water hebben al enkel worteltjes. Drie van de tien die ik in potgrond heb gezet, maken al nieuwe blaadjes en staan er frisgroen bij. Volgend jaar ga ik dan hopelijk de suikervervanger volop kunnen gebruiken in de keuken.

De vijgen laten het nu afweten. Ze beginnen allemaal te verdrogen aan de boom. Ik heb er dan toch één kunnen proeven. Hopelijk volgend jaar weer beter.

De Bourke parkiet was nog aan het broeden op 4 eitjes en sinds 2 dagen zie ik de pop meestal uit het nest. Ook in de volière keert de relatieve winterrust nu terug. Relatief, want binnenkort moeten we weer beginnen met de waterverwarming. Ik geef mijn vogeltjes al enkele jaren water in een inox hondenkom met een dikke steen erin. Tijdens de winter plaats ik dan daaronder een verwarmingsplaat voor duivendrinkpotten. Dit werkt werkelijk prima: steeds drink- en badwater ter beschikking, zelfs in het putje van de winter.