Schapen scheren

De schaapjes zijn geschoren. Gisteren heb ik de zeven ooien geschoren, de klauwtjes bijgeknipt en ontwormd. De lammetjes heb ik ontwormd en de bokjes gecastreerd. Vandaag heb ik dan de drie volwassen gecastreerde bokken en de dekbok geschoren. Morgenvroeg verwissel ik de twee groepen van weide. En pas op 1 november gaat de bok dan weer naar de ooien. De jonge ooitjes kunnen dan de winter doorbrengen bij de gecastreerde bokken om een jaartje verder uit te groeien. Als ik ze dan later behoud om te kweken, moet ik wel de dekbok vervangen door een onverwante.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s