De koningin valt flauw

Om de koningin beter te kunnen vinden tussen een groot volk met tienduizenden bijen, wordt ze voorzien van een merkteken. Op haar borststuk, krijgt ze een gekleurde stip van een bepaalde kleur. Dit jaar is de kleur groen. De koninginnen van 2018 kregen een rode stip. Vandaag kwam ik nog een koningin tegen van vorig jaar zonder merk. Ik heb ze dan maar even van een kleurstip voorzien. Soms gebeurt het echter dat ze daarbij volledig verstijfd. De oorzaak hiervan is nog niet geweten. Na enkele minuten begint ze terug te bewegen alsof er nooit iets is gebeurd. Vandaag gebeurde het weer. Volledig verstijfd, alsof ze is bevroren. Regelmatig beweegt het achterlijf echter nog alsof ze diep ademt. Om de foto te nemen, heb ik ze even op een toplat gelegd. Ze werd dadelijk omringd door haar hofstaat en een paar tellen later kroop ze weer diep tussen de ramen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s