Hoe gaan we in de toekomst milieubewust shoppen?

Momenteel kan je in een postkantoor te Gent je aankopen eerst passen in een pashokje. Mocht het niet bevallen of niet passen, kan je het pakje dadelijk terugzenden.

Ik zag dadelijk de toekomst voor me. In plaats van al die pakjes op rekken, plaatst men weldra rekken met alle items open en bloot tentoongesteld. De klant hoeft dan niks meer te kiezen op zijn pc. Hij of zij kan simpel een keuze maken tussen de rekken,waarna men in het pashokje het stuk mag passen. Het aangekochte stuk mag men dadelijk mee naar huis nemen.

Bedenk dat eens: zelfs nog sneller dan levering op de volgende dag. Wij Belgen hoeven dan zelfs niet meer te concurreren met de Nederlandse webshops. We leveren immers al bij de aankoop. En dat zonder vervoerkosten en zonder verpakkingskosten. Dit is vast de natte droom van alle webshops. Minder plastiekvervuiling, minder kartonnen dozen en dus meer bomen, minder files en dus zuiverder lucht. Dat men daar niet eerder aan heeft gedacht.

Mocht deze test positief uitdraaien, zal Bpost wellicht veel nieuwe kantoren wensen te openen. En veel meer personeel willen aanwerven.

Gelukkig staan er in de meeste woonkernen hoe langer hoe meer winkelpanden leeg die ze kunnen aankopen. En wellicht zijn er dan ook voldoende werklozen, met ervaring in de verkoop, die ze kunnen aanwerven.

Gek toch hoe een toekomstvisie op een déjà-vu kan lijken….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s