1 november 2018

Met Allerheiligen gedenken we onze overledenen. We staan dan even stil bij ons verleden als het ware. Ik heb er geen idee of dit alleen voor de mensen telt, maar de natuur staat in elk geval niet stil. Die lijkt in elk geval steeds bezig met haar eigen toekomst. Terwijl de bladeren nog niet allemaal zijn gevallen, zitten de nieuwe al klaar in hun knoppen. De hazelaar showt zelfs al met zijn toekomstige katjes. Spijtig voor de hooikoortspatienten maar het lijkt alsof het er weer veel gaan zijn.

Ook de dierenwereld maakt zich al klaar voor volgend jaar. Vandaag heb ik de ouessantjes hun bok teruggegeven. Ik wacht hiermee elk jaar tot de eerste november. De eerste lammetjes worden dan pas geboren na 25 maart. De winter is dan voorbij en het weer is reeds beduidend zachter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s