Bezoek opendeur Bijenhof

Vandaag heb ik de open deur dag bezocht van het Bijenhof te Bissegem. Elk jaar op 21 juli is dit, maar ik was er nooit geraakt. Tot voor 2 jaar was 21 juli de vrije dag die werd gereserveerd voor de laatste zomeroogst van de bijenvolken. Vermits het werk aan de bijen nu toch al even stil ligt, had ik de kans om dit bedrijf eens te bezoeken. Natuurlijk had ik wel weer wat materiaal in mijn camionette geladen voor de terugkeer. 10% korting is immers mooi meegenomen. Een nieuwe dathepijp, rookblokjes, flesjes voor propolistinctuur, een paar potten bloemenzaad, een  mooie keramieken honingpot en 350 kg voedersiroop. Ik was eerst niet van plan om dit jaar invertsiroop te gebruiken, maar ik was nu toch daar. Mocht ik in juli al inwinteren, deed ik het met zelfgemaakte suikersiroop. Maar vermits ik pas in september inwinter, bespaar ik de bijen misschien wel wat tijd en werk door reeds geinverteerde siroop te geven. Vermoedelijk maakt het voor de bijen echter niet veel uit en is het eerder een gevoelskwestie van de imker. Alle voeding die de bijen in de cellen proppen wordt namelijk gemengd met hun ‘speekselenzymen’. Of de suikers meervoudig of enkelvoudig zijn,  geinverteerd of niet, de enzymen worden toch toegevoegd.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s