28 december 2016

De lege ecokast en de lege Kempische kast zijn ondertussen opgeruimd. De Kempische kast heb ik met stoom gereinigd en tegelijkertijd de was gewonnen. De ecokastraten heb ik uitgesneden. De buitenste raten en de nooit bebroede zijkanten van de binnenste raten heb ik apart genomen als zuivere raathoning. De rest van de raten is in kokend water gesmolten.

DSC_1595 (2).JPG

Na afkoeling wordt het onderstaand water afgegoten en de bovenste koek in de stoompan voor een tweede keer verwarmd. Hier gebruik ik dan een nylonpanty om het grootste vuil te scheiden van de was.

DSC_0124.JPG

DSC_0015.JPG

De blokken zijn dan bijna volledig zuiver. Ik deed ze voorheen nog een keer door deze stoompan, maar heb nu onlangs het gemak ervaren van de bain-marie en dit is dus vanaf nu de derde gang van mijn waswinning.

De brokken raathoning uit de ecokast blijken een echt festijn. Zelfs Mijn driejarige kleinzoon Benzo had zich enkele brokken toegeëigend.

DSC_1594 (2).JPG