28 juni 2016

Vandaag heb ik het laatste volk, dat 10 dagen geleden moerloos was gemaakt, eitjes gegeven van het selectievolk. De koningin van het selectievolk kwam ik eveneens tegen en ik heb ze weggenomen. Het volk dat moest worden voorzien van eitjes zat in een segenberger met Duits normaal ramen en bijgevolg kon ik er geen Kempisch raam in kwijt. Na breken van de doppen heb ik er dan eitjes ingehangen op de volgende simpele manier.

raatsteker.JPG

raatsteker1.JPG

raatsteker2.JPG

De foto’s spreken voor zich. Tussen twee spandraden pers ik een rondje met eitjes uit en steek dat in een aangemaakt gat van het middenste raam in het te behandelen volk. Binnen 12 dagen hoef ik alleen maar dit raam te controleren op een uitgelopen dop. Nu ga ik wel binnen 5 dagen dit raam even bekijken of er doppen zijn aangezet. Moest dit niet zo zijn, dan pons ik een nieuw rondje uit het selectievolk. Vermits daar ook de koningin is verwijderd, vind ik natuurlijk geen eitjes meer. In dat selectievolk zag ik vandaag weer doppen die ik binnen 5 dagen, bij de volgende controle, dien te breken. Nu de koningin weg is, laat ik de doppen echter op 1 raam staan. Uit de andere ramen kan ik dan een mooie dop uitponsen voor de segenberger mocht dat nodig zijn.